Yhteystiedot

AJ Music Production Oy

Aki Järvelä
Lepotie 6
15540 VILLÄHDE

puh. 044-286 30 20

sähköposti: aki@aj-music.fi

Y-tunnus: 2468413-6

YEL-tunnus: 44-9282522K

Sisältölaatikko

Kävijälaskuri alk. 7.11.2011

Käyntejä kotisivuilla:97325 kpl

Nokkismusa 1

Nokkismusa 1 on tehty helpottamaan alakoulujen nokkahuilutuntien pitämistä.

Kirjassa on 83 uutta ja kivaa musiikkikappaletta ja tyylejä löytyy teknosta tangoon.

Kaikkiin kappaleisiin on äänitetty bänditaustat, joten oppilaan on helppo soittaa musiikin mukana ja opettaja vapautuu pianon takaa luokan eteen ohjaamaan toimintaa.

Luokan bändejä varten olen laittanut kappaleisiin myös sointumerkinnät.

Nokkismusa 1:n nuotit ja taustamusiikit toimitetaan kouluille laadukkaalla muistitikulla.

Oppilaitoslisenssi maksaa vain 65 euroa. Toimitusmaksu on viisi euroa.Hintaan lisätään ALV 24 %.

Materiaali on tämän jälkeen oman koulun vapaassa käytössä sisältäen tulostukset, valokopioinnin sekä materiaalin kopioinnin koulun kaikille tietokoneille.

Toimitamme tuotteen ja laskun 1-2 päivää tilauksesta riippuen tilausajankohdasta. Posti lähtee kylältämme kello 17.

Käytännön kokemus on osoittanut, että alakoululaiset eivät pysty soittamaan nuoteista kovinkaan sujuvasti. Tämän takia olenkin lisännyt kunkin nuotin alapuolelle sitä vastaavan kirjaimen. Kirjaimet helpottavat oleellisesti soittamista, oppilas pystyy keskittymään nokkahuiluotteisiin.

Nuoteista on luonnollisesti mukana tavallinen versio, joissa nuottikirjaimia ei ole merkitty nuottien alle. Nuottimateriaali on PDF- muodossa.

Taustamusiikit ovat kahtena eri versiona, toisessa on nokkahuilumelodia ja toinen on ilman melodiaa, ns. karaokeversiona, joka on hyvin käyttökelpoinen esimerkiksi juhlaesityksissä.

Taustamusiikit ovat Mp3-muodossa, äänenlaatu on erinomainen 320 kbit/s.

Vastaamme aina tilausviestiin sekä ilmoitamme, kun Nokkismusa on postitettu. Joten jos et saa vastausta, niin tilauksesi ei ole jostain syystä saapunut perille.

Opettaja-lehdessä oli 23.11.2012 Ina Ruokolaisen kirjoittama juttu Aki Järvelästä ja Nokkismusasta.

KÄYTTÄJÄKOMMENTIT

"Tämä nokkismateriaali on helppo ottaa esille yksittäisellä tunnilla tai pidemmälle nokkisjaksolle. Kappaleet ovat monipuolisia ja oppilaat innostuvat mieleenpainuvista melodioista.  Kaikentasoisille soittajille löytyy sopivaa soitettavaa.

Näillä matskuilla musatunti onnistuu, vaikka päivä muuten kaatuisi niskaan ;-)"

Suvi Tuovinen, KM luokanopettaja,  Lappeenranta

”Tällaista materiaalia koulujen nokkahuilutunneille ei ole aikaisemmin vielä tehty. Tälle materiaalille on ollut tilausta jo pitkään. Kirjan rytmimusiikkipainotteisuus vastaa hyvin nykylasten ja -nuorten kuuntelutottumuksia. Lasten innostunut vastaanotto tähän materiaaliin on ollut erityisesti mieltä lämmittävää.”

Marko Kemppi, musiikin teorian ja säveltapailun opettaja, musiikin opettaja, laulaja, Lahti

” I´m impressed! ” 

Markus Kinnunen, KM luokanopettaja, teknisen työn opettaja, Kilpisen koulu, Jyväskylä, Seminaarinmäen mieslaulajien jäsen

” Tosi hienoja biisejä eri genreineen. Tällaiselle on selvä tilaus koulun nokkisopetuksessa.”  

Minna Karjalainen, KM luokanopettaja, Kalliolan koulu, Hollola.

OPPILAIDEN KOMMENTTEJA

” Tää on hyvä, tää on todella hyvä! ”  

” Soitetaan se kappale taas uudestaan! ”


” Mä haluan kyllä tämän kirjan! ” 

 

” Sä oot tosi hyvä opettamaan nokkahuilua!”

Kolmasluokkalainen poika ensimmäisen nokkistunnin jälkeen. Tunnilla käytettiin pelkästään Nokkismusa 1 -materiaalia.   Aki Järvelä, KM luokanopettaja Erstan koulu

"Tosi hyviä kappaleita"

"Tämä uusi ohjelma on upea. Opin soittamaan nokkista tosi hyvin. Upeita harjoitusmusia ja hauskoja nimiä."

"Opetus on kiva kun se tehdään tietokoneella. Mun lempparibiisit on tällä hetkellä Nokkiskeiju ja Nokkisreggae."

"Kiitos Aki kaikesta ilosta!"

"Musta Akin nokkiskoulu on tosi kiva ja sitä on kiva soittaa. Mun lempibiisi on Nokkispeikko. Kiitos Aki, että teit nokkiskoulun."

"Hyviä taustamusiikkeja ja aika helppo soittaa nokkahuilulla. Lempikappaleeni on tähän mennessä Nokkisjoutsen."

"Hyvin opettavainen. Kaikki ovat hyviä kappaleita. Paras on Nokkisjami."

"Hyvä! Mun lempikappale on Nokkisdisco. Hyvä taustamusiikki."

"Kappaleet ei liian hankalia. Taustamusiikit hyviä. Kappaleet ovat kivoja ja hyvin keksittyjä."

"Ihan jees. Hyvä taustamusiikki."

"Hyviä kappaleita ja hyvät saundit. Opin soittamaan hyvin nokkahuilua."

"Kivoja kappaleita. Mun lemppari on Nokkistanssi ja Nokkisdisco. Jos olisin ope antaisin 10+"

"Hyvät saundit, hyviä biisejä, helppoja biisejä."

 

Nokkismusa 1:n esipuhe

Nokkistervehdys!

Nokkismusa-kirjan idea sai alkunsa Erstan koulun oman 5.- 6.  -luokkani oppilaiden toiveesta saada soittaa nokkahuilulla teknoa. Koska valmiita teknokappaleita ei ollut sävelletty nokkahuiluille, päätin tehdä sellaisen itse omassa kotistudiossani. Jo seuraavana päivänä soitimme tekemääni Nokkisteknoa, josta tuli suorastaan hitti.

Innostuksen vallassa sävelsin lisää kappaleita juuri alakoulun nokkahuilutunneille. Mm. kappaleet Nokkismeri, Nokkissuffle ja Nokkisafro olivat hyvin suosittuja loppukeväällä 2011. 

Kesällä 2011 jatkoin nokkiskappaleiden säveltämistä ja bänditaustojen tekemistä. Idea tästä kirjasta alkoi hahmottua, kun  huomasin olevani hyvässä luomisvireessä ja säveltäminen sujui.

Kun koulut alkoivat, testasimme luokkani kanssa uusia kappaleita ja totesin, että homma toimii. Sain myös positiivista palautetta ja rohkaisua kirjaprojektiini useilta opettajilta ympäri Suomea. Tässä vaiheessa kappaleet olivat Mikseri.net -sivustolla kaikkien kuultavina. Tartuin haasteeseen ja ryhdyin tosissani tekemään töitä tämän kirjan valmistumiseksi. 

Kirjan kappaleet on järjestetty idealla helpoimmista vaikeimpiin. Kriteereinä on käytetty uusien sävelten ja erilaisten aika-arvojen esiintymistä. Suurin osa kappaleista on ilman etumerkintöjä, mutta olen tehnyt tarkoituksella sävelmiä, joissa esiintyy fis ja b. Sävelala on c1-d2.

Tämä kirja on tarkoitettu koulujen nokkahuilutuntien arkipäivään. Tarkoitukseni on ollut koko ajan, että kappaleet ovat soitettavia  ja musiikillisesti kiinnostavia ja ne tulisivat arkikäyttöön.  Kappaleiden tyylivalikoima vaihtelee teknosta tangoon.

Nokkismusa ei ole varsinainen nokkahuilukoulu, vaan se tarjoaa uutta ja kivaa musiikkia soitettavaksi koulujen nokkahuilutunneille.  Nokkahuiluotteet löytyvät koulun musiikkioppikirjojen sivuilta ja ne on niistä helppo käydä yhdessä läpi.

Kirjan kappaleita saa mielellään soittaa myös kellopeleillä, melodikoilla, kosketinsoittimilla jne. Mukaan voi ottaa myös rytmisoittimia, joita voi soittaa musiikin mukana. Materiaali tarjoaa laajat ja joustavat mahdollisuudet esim. eriyttämiseen ja luokan erilaisiin ryhmittelyihin jne.  Kappaleita voi myös soittaa koulun juhlissa ohjelmanumeroina.

Perustavanlaatuinen ajatukseni on ollut saada opettaja pois pianon takaa lasten eteen ohjaamaan varsinaista nokkahuilun soittoa. Sen takia olen soittanut ja äänittänyt jokaiseen kappaleeseen bänditaustat.

Toinen tärkeä näkökohta on, että lapset saisivat kokemuksen taustamusiikin mukana soittamisesta, he ovat osana bändiä tai orkesteria. Tällöin lapsi saa elämyksen siitä, että hän osaa ja että soittaminen on kivaa. Tämä yhdessä onnistuminen motivoi sekä opettajaa että oppilasta. Opettaja onnistuu tunninpidossa ja oppilas onnistuu soittamisessa.

Koska alakoulun oppilaista suurin osa ei osaa lukea nuotteja, on nuoteista myös versio, johon olen merkinnyt nuottien kirjaimet valmiiksi. Kokemus on osoittanut, että tällaisia  kirjainnuotteja ymmärtävät kaikki. Kirjainnuotit helpottavat sekä opettajan työtä että oppilaan oppimista ratkaisevasti.  Nuoteista on myös normaaliversio ilman kirjaimia.

Bänditaustoista on myös kaksi versiota. Toisessa on nokkahuilumelodia mukana ja toinen on ns. karaoketausta ilman melodiaa. 

Nokkismusa-kirja on tehty aidolla innostuksella ja tarkoituksella saada lapsille uutta ja kivaa soitettavaa. Samalla olen ajatellut vahvasti opettajan työtä ja suunnitellut ratkaisuja, jotka lisäävät tuntien mielekkyyttä ja hauskuutta.

Toivon, että tämän teoksen myötä myös moni opettaja saa positiivisia kokemuksia nokkahuilutuntien pitämisestä.  Itselleni on ollut erittäin palkitsevaa, kun ne pojatkin ovat silmin nähden innostuneet soittamaan nokkahuilua. 

    Villähde 11.11.2011

    Aki Järvelä